1.000.000 views: Indodonor gezocht

1 miljoen views Indodonor daadwerkelijk gehaald!

Dit moet ik echt even kwijt: mijn facebookvideo heeft zich zojuist daadwerkelijk aan de miljoenste kijker getoond, ongeveer een maand na eerste publicatie. Voor de voorgeschiedenis – zie hieronder. Maar inmiddels heeft de actie  – zo heeft Matchis mij laten weten – ongeveer 3000 extra inschrijvingen van potentiële stamceldonoren opgeleverd, waarvan velen met een Indische achtergrond. Een geweldig resultaat – bedankt allemaal voor jullie oprechte interesse en betrokkenheid!

 

——————————-lees hieronder mijn eerdere bericht hierover—————————

 

Ik raakte nauw betrokken bij de ziekte leukemie en hoorde voor het eerst van de problematiek rond het verschijnsel stamceldonatie. Ik wilde iets doen.

Op zondag 11 juni lanceerde ik een video op facebook. Deze video is bedoeld om – met name onder Nederlanders met Indische roots – stamceldonoren te werven.  De link bij de video verwijst naar www.indodonor.nl  , een site die ik speciaal voor deze doelgroep had gemaakt.

Het ‘gezicht’ van dit filmpje is de 22-jarige leukemiepatient Oscar Westbroek, die al anderhalf jaar tevergeefs op een stamceldonor wacht. Zijn Indische roots bemoeilijken  het vinden van een donor met een geschikte eiwit-typering.

Al na drie dagen had de video 850.000 views.  Hij was – zoals dat heet – viraal gegaan. Er is geen Indo in Nederland die hem niet gezien heeft (inmiddels kruipt het aantal kijkers tegen de 1 miljoen aan). Na twee weken hadden zich zo’n 1800 mensen – voornamelijk met een Indo-afkomst – als donor opgegeven bij de Stichting Matchis.

Het duurt zes weken voordat een aanmelding tot donor in de databestanden is verwerkt tot een potentiële match. Of de actie Oscar een donor heeft opgeleverd laat ik hier zeker weten!

Nu al zin om je in te schrijven – nog voordat je het filmpje hebt gezien? Meld je HIER aan!

De video is opgenomen op een laptop, en voorzien van graphics  door Pieter Veltkamp. De productiekosten bedroegen € 0,00.


Jeroen Kramer is van beroep ‘voice-over‘, ook wel stemacteur, commentaarstem of inspreekstem genoemd. Hij beschrijft zijn observaties over dit toch wat vreemde beroep in een wekelijks stukje. Meer van Jeroen lezen? Bekijk het overzicht op  VOICE NOISE

Visited 535 times, 3 Visits today

andere columns

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*