muziek

16/9: nieuwe release:

‘De pont naar noord’

Nederland barst van de veerpontjes. Voor sommigen een hinderlijke onderbreking, maar voor Jeroen Kramer een rustpunt, een drijvende yogamat, een kortstondige time out. Zoals ‘zijn’ pont naar Noord…

Telkens als ik kans zie

Neem ik een kwartier vakantie

Naar Noord

Iedere stad verdient zo’n heilzaam toevluchtsoord

Als de pont naar Noord

De pont naar noord is een muzikale ode aan deze pont.

Het nummer is geschreven en gespeeld door Jeroen Kramer, bijgestaan door bassist Phaedra Kwant ( Do, Eric Vloeimans , Frederique Spicht), en geproduceerd door Benjamin Rheinländer. Video: Hessel Stuut

‘Onzichtbare Man’

…is de titel van Jeroens liedjesvoorstelling. Schoonheid en raarte, ontroering en absurditeit strijden om de aandacht als Jeroen Kramer, gewapend met slechts een stem en een gitaar, zijn publiek een volstrekt eigen universum binnen voert.  Jeroen bezingt wat ons allemaal bezig houdt – seks, geld, liefde, ouderdom, hond, de dood en het woelige wereldtoneel, – maar hij heeft daar zo zijn eigen kijk op, als in het duistere ‘Onzichtbare Man’, het ontroerende ‘Dat ben ik’, of het ironische ‘Wil jij mijn mening zien?’ (alle te beluisteren op Spotify). Het repertoire bestaat louter uit eigen Nederlandstalig werk, plus een handvol frisse vertalingen van classics als Heard it through the grapevine (‘Ik lees het op de buurt-app’), Heartbreak Hotel (‘Hotel liefdesverdriet)’, en Johnny B. Goode (‘Arie van Zelf’).

Het resultaat is een meeslepende Nederlandstalige mix van humor, ontroering en muzikaliteit. En wat dat laatste betreft: Jeroen verrast met puik gitaarspel, een veelzijdig stemgeluid en fraaie composities. Trouwens, herkennen we deze Jeroen niet van het Sinterklaasjournaal? Dat zou zo maar kunnen. Maar dit is nu eens geen kinderprogramma!

Speellijst – nota bene!

De links in deze lijst doen het niet :-(. Je moet dus zelf even de website v h desbetreffende theater googlen. Sorry voor het ongemak…

JEROEN SPEELT BIJ JE THUIS!

Wat heb je nodig?

Voorlopig: een huiskamer of een tuin met stoelen of kleedjes (voor het publiek), en…

… minstens een stuk of vijftien vrienden (tip: laat ze hun eigen tuinstoel/matje meenemen!)

Lengte: 60 minuten. En de prijs – daar komen we wel uit…

Jeroen Kramer tour dates

Beluister Jeroen Kramer op Spotify:

Gumbo met Hollandse garnalen…

Op 6 maart in de KHL, Amsterdam: Americana classics van de Bayou Mosquitos, naast Nederlandstalig eigen werk en vertalingen van Jeroen Kramer – wat een heerlijke combi!

‘Miljoenen idioten’ was de titel van Jeroen’s eerste liedjesprogramma en cd: 15  eigen Nederlandstalige nummers plus 1 vertaalde cover. Het album is verkrijgbaar tijdens optredens en alhier. Prijs: € 15 ex verzendkosten, en € 10 in de zaal.

Download hier alle teksten.

Pers en publiek over Miljoenen Idioten

Een liedjesschrijver, zanger en gitarist van formaat…een schot in de roos… (Musicfrom.nl)
Hij kan een goed liedje schrijven… (Jacques Klöters)
Een volwassen debuut… (Nu.nl)
Een juweel van een luisterplaat (Muziekwereld)

uitgeknipt7

We waren onder de indruk van Jeroen’s muzikaliteit  en presentatie. En ik vond Kleine Kees zo mooi gezongen!

Paulien Rietveld

Sterke teksten met onderkoelde humor.  Swingend onderbouwd met verrassend gitaarspel. Respect, chapeau, ga zo door!
Ron Kolsteeg

Intens genoten van je energie, je stem, je onstuimige muzikale geluid en niet in de laatste plaats je prachtige teksten
Maria Schuiten

Wij hebben een top avond gehad. Het was knus en persoonlijk. Alsof je in een huiskamer zat. Hans ging alleen mee zei hij als Bustehouder gezongen werd. Hij werd op zn  wenken bediend, het openings nummer. Glimmen! Bij Keesie hebben Jet en ik een traantje weg gepikt ha ha. Wat jij daar neerzette was zeer veelzijdig. Was top.
Ankie Wesselingh

Jeroen was goed!!! Scherp met veel humor, gevoelig en absurd. Soms best wel grof maar altijd met humor en niet ordinair. Ik vond het geweldig en heb genoten.
Marion Verbeeten

Als kind kreeg ik ooit een bandje met Nederlandse liedjes die tot op de dag van vandaag (ik ben nu 25) in mijn hoofd rondzoemde. ‘bustehouder groot of klein laat mij jouw bustehouder zijn’ en ‘eens per jaar doen we barbiequeee en karaokeee’… verder kwam ik niet. Ik heb vaak op internet gezocht. Jaren geleden al maar ik kon me geen titel geen zanger/groep etcetera herinneren. Gisteren zong ik weer bustehouder en ging ik weer op zoektocht en ja, daar kwam jouw pagina in beeld! Heerlijk, eindelijk kan ik meezingen met muziek en kan ik het liedje weer eens uitzingen. Geweldige nummers; vrolijk, frivool, humor simpel en doeltreffend en ook tof dat kinderboek over mijn vrouw de koningin en ik! Man o man, ga zo door, ik blijf luisteren.

Noor Debets

He Jeroen wat een goeie cd! Prachtige teksten op fijne muziek. Ik was thuis voor ik het wist. Dank en groeten, Bruun
Bruun Kuit  (acteur/theatermaker

Wat een onverwachte kant van jou, heerlijke avond met 100% zelfgemaakte zelfgezongen kritische geestige chansons: lekker pittig en actueel. Niet alleen zijn je melodien heerlijk muzikaal, elegant, en levendig, vooral ook je vertolking is verrukkelijk. Ik ben nu al drie keer geweest, en kom graag nog een keer want dit soort muziek hoor ik veel te weinig op de radio.
Machteld van Gelder (Stormy Minutes Society / De Taarten van Abel)

Wat een heerlijke voorstelling. Ik had het gevoel bij de “ontdekking”van een bijzonder talent te zijn. Geestige en hartverwarmende liederen in een verrassende, nieuwe vorm ergens tussen protest-song en levenslied. En een ras artiest op het toneel, nog niet besmet met routine. Kwetsbaar, alert en ontroerend. Ik weet als toneelspeler ineens weer waar het plezier van optreden zit. Dank daarvoor.
Maarten Wansink (acteur/theatermaker)

Wat een juweeltje heb je in het theater, het medicijn tegen de weemoed, waar blijft de CD??? Volop in bloei en voorlopig nog niet uitgegroeid!! Een kus!
Dieuw
ertje Blok, radio- en tvpresentator

Wat fijn dat je het nu eindelijk doet! Dat je jouw eigen originele, te gekke Nederlandse liedjes zingt. Ik vond je optreden prachtig, alles zit er in humor, muzikaliteit en ontroering. En zo lekker aan elkaar gepraat! Meer,meer,meer!
Leoni Jansen, zangeres

Heel veel dank voor deze prachtige, sprankelende, verrassende, ondeugende en hoogstaande avond. Wij zullen over je blijven praten. Heel veel succes op dit nieuwe pad, waar ook je oude kwaliteiten zo zichtbaar blijven. Je bent een ware artiest.
Ada en Heijmen (directie theater Meerzigt, Eastermar)

Wat een optreden was dat van Jeroen. Alles in zijn eentje. Heel knap. Ben wel blij dat ik de tekst ook al kon. Anders is het voor mij moeilijk om mij te focussen. Echt een top avond.
Ton

 

de media over ‘miljoenen idioten’

Trouw: De zin van Jeroen Kramer…’

Het Parool: ‘Spelen met taal is de basis van alles.’

Muziekwereld: …een juweel van een luisterplaat (cd-recensie)

Musicfrom.nl: …liedjesschrijver, zanger en gitarist van formaat (cd-recensie)

De Nachtzoen: interview

Trouw: ‘Ik kom eindelijk uit de kast (interview)

Nu.nl: …een volwassen debuut’ (cd-recensie)

radio Noord-Holland: interview

Studio Max live: interview

Tijd voor Max: interview

 

uitgeknipt6

 

Download persbericht + foto’s HIER.