muziek

Daaarom juist

 

uitgeknipt7Ook in Jeroens tweede liedjesvoorstelling strijden schoonheid en raarte nog steeds om de aandacht als hij, gewapend met slechts een gitaar, zijn publiek een volstrekt eigen universum binnen voert. Wat hij bezingt verschilt echter weinig van wat de rest van de wereld zoal bezig houdt: het woelige wereldtoneel, seks, geld, liefde, ouderdom – niets menselijks is hem vreemd.

Het resultaat is een meeslepende Nederlandstalige mix van humor, ontroering en muzikaliteit. En wat dat laatste betreft: Jeroen verrast met puik gitaarspel, een veelzijdig stemgeluid en fraaie composities. Trouwens, herkennen we die Jeroen niet van Het Klokhuis? Of het Sinterklaasjournaal? Dat zou zo maar kunnen. Maar dit is nu eens geen kinderprogramma.

 

 

nieuwe oogst: voorjaar 2017


logojeroen

cd

 

Was de titel van Jeroen’s eerste liedjesprogramma en cd: 15  eigen Nederlandstalige nummers plus 1 vertaalde cover – een curieuze mix van grillige sexuele fantasieen, sentimentele smartlappen en puntgave liefdesliederen. Het album is verkrijgbaar tijdens optredens, on line en via deze webpagina.

Prijs: € 12,50 voor een gesigneerd exemplaar (haha – dat is nog geen 65 cent per liedje!), inclusief  verzendkosten. Bestel hier. In de winkel en on line kost de cd ong. € 20, als download  bij iTunes  € 9,99.Download hier alle teksten.

]Een liedjesschrijver, zanger en gitarist van formaat…een schot in de roos… (Musicfrom.nl)
Hij kan een goed liedje schrijven… (Jacques Klöters)
Een volwassen debuut… (Nu.nl)
Een juweel van een luisterplaat (Muziekwereld)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

https://youtu.be/qSSXa13BBKk
ontent/uploads/2013/05/daarom-Juist.jpg” alt=”daarom Juist” width=”609″ height=”115″ />

huiskamervoorstellingen

JEROEN ZINGT EN SPEELT

bij je thuis!

uitgeknipt7

Regel een publiek en een plek, dan kom ik spelen.  Gewoon tussen de schuifdeuren.

Het moet WEL een ‘luistersituatie’ zijn, met een publiek op stoelen. Voor een stemmig achtergrond- of stampend dansmuziekje  kun je natuurlijk beter een coverbandje huren 😉

En de prijs – daar komen we wel uit…

1209436_696129157130414_4177505610383829925_n
1545016_696128983797098_3514565577614415000_n

10376299_696128973797099_3280785795757883929_n

1549422_696128680463795_5904484882515033867_n

10408772_696128800463783_4904429880175588278_n10704305_696128913797105_3707181092286812208_o

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

het publiek over ‘miljoenen idioten’

We waren onder de indruk van Jeroen’s muzikaliteit  en presentatie. En ik vond Kleine Kees zo mooi gezongen!

Paulien Rietveld

Een indicatie voor de kwaliteit van een cd is bij mij of ik hem na in de eerste week een paar keer draaien onder het koken nog steeds leuk vind. Blij je te melden dat dat het geval is. Sterker nog, ik betrap me erop dat ik de melodieën loop te fluiten in de parkeergarage van mijn werk. Voorlopige hoogtepunten: Bustehouder, Drie op één en De koningin. Maar ik blijf hem draaien en dan kan die top drie nog gaan verschuiven naar wat minder makkelijk in het eerste gehoor springende kroonjuwelen. Sterke teksten met onderkoelde humor.  Swingend onderbouwd met verrassend gitaarspel. Respect, chapeau, ga zo door!
Ron Kolsteeg

Intens genoten van je energie, je stem, je onstuimige muzikale geluid en niet in de laatste plaats je prachtige teksten
Maria Schuiten

Wij hebben een top avond gehad. Het was knus en persoonlijk. Alsof je in een huiskamer zat. Hans ging alleen mee zei hij als Bustehouder gezongen werd. Hij werd op zn  wenken bediend, het openings nummer. Glimmen! Bij Keesie hebben Jet en ik een traantje weg gepikt ha ha. Wat jij daar neerzette was zeer veelzijdig. Was top.
Ankie Wesselingh

Jeroen was goed!!! Scherp met veel humor, gevoelig en absurd. Soms best wel grof maar altijd met humor en niet ordinair. Ik vond het geweldig en heb genoten.
Marion Verbeeten

Als kind kreeg ik ooit een bandje met Nederlandse liedjes die tot op de dag van vandaag (ik ben nu 25) in mijn hoofd rondzoemde. ‘bustehouder groot of klein laat mij jouw bustehouder zijn’ en ‘eens per jaar doen we barbiequeee en karaokeee’… verder kwam ik niet. Ik heb vaak op internet gezocht. Jaren geleden al maar ik kon me geen titel geen zanger/groep etcetera herinneren. Gisteren zong ik weer bustehouder en ging ik weer op zoektocht en ja, daar kwam jouw pagina in beeld! Heerlijk, eindelijk kan ik meezingen met muziek en kan ik het liedje weer eens uitzingen. Geweldige nummers; vrolijk, frivool, humor simpel en doeltreffend en ook tof dat kinderboek over mijn vrouw de koningin en ik! Man o man, ga zo door, ik blijf luisteren.

Noor Debets

He Jeroen wat een goeie cd! Prachtige teksten op fijne muziek. Ik was thuis voor ik het wist. Dank en groeten, Bruun
Bruun Kuit  (acteur/theatermaker

Wat een onverwachte kant van jou, heerlijke avond met 100% zelfgemaakte zelfgezongen kritische geestige chansons: lekker pittig en actueel. Niet alleen zijn je melodien heerlijk muzikaal, elegant, en levendig, vooral ook je vertolking is verrukkelijk. Ik ben nu al drie keer geweest, en kom graag nog een keer want dit soort muziek hoor ik veel te weinig op de radio.
Machteld van Gelder (Stormy Minutes Society / De Taarten van Abel)

Wat een heerlijke voorstelling. Ik had het gevoel bij de “ontdekking”van een bijzonder talent te zijn. Geestige en hartverwarmende liederen in een verrassende, nieuwe vorm ergens tussen protest-song en levenslied. En een ras artiest op het toneel, nog niet besmet met routine. Kwetsbaar, alert en ontroerend. Ik weet als toneelspeler ineens weer waar het plezier van optreden zit. Dank daarvoor.
Maarten Wansink (acteur/theatermaker)

Wat een juweeltje heb je in het theater, het medicijn tegen de weemoed, waar blijft de CD??? Volop in bloei en voorlopig nog niet uitgegroeid!! Een kus!
Dieuwertje Blok, radio- en tvpresentator

Willem Alexander en Maxima, waar je zo aanstekelijk over zingt, gaan op toernee. Ik zeg: ga in hun koninklijk kielzog mee, want alle provinciën en de overzeese gebiedsdelen verdienen Jeroen Kramer.
Lodewijk Dros (Trouw)

Wat fijn dat je het nu eindelijk doet! Dat je jouw eigen originele, te gekke Nederlandse liedjes zingt. Ik vond je optreden prachtig, alles zit er in humor, muzikaliteit en ontroering. En zo lekker aan elkaar gepraat! Meer,meer,meer!
Leoni Jansen, zangeres

Heel veel dank voor deze prachtige, sprankelende, verrassende, ondeugende en hoogstaande avond. Wij zullen over je blijven praten. Heel veel succes op dit nieuwe pad, waar ook je oude kwaliteiten zo zichtbaar blijven. Je bent een ware artiest.
Ada en Heijmen (directie theater Meerzigt, Eastermar)

Wat een optreden was dat van Jeroen. Alles in zijn eentje. Heel knap. Ben wel blij dat ik de tekst ook al kon. Anders is het voor mij moeilijk om mij te focussen. Echt een top avond.
Ton

de media over ‘miljoenen idioten’

 Het Parool: ‘Spelen met taal is de basis van alles.’

Muziekwereld: …een juweel van een luisterplaat (cd-recensie)

Musicfrom.nl: …liedjesschrijver, zanger en gitarist van formaat (cd-recensie)

De Nachtzoen: interview

Trouw: ‘Ik kom eindelijk uit de kast (interview)

Nu.nl: …een volwassen debuut’ (cd-recensie)

radio Noord-Holland: interview

Studio Max live: interview

Tijd voor Max: interview

uitgeknipt6

 

 

 

Download persbericht + foto’s HIER.