NEDERLANDSE VOICE-OVER / STEMACTEUR

voice over Nederlands

 EN / DEU / FR

hand pointing right

Check mijn DEMOS!

Voice-overs voor commercials, bedrijfsfilms, uitleg-animaties, reality-series, e-learning, documentaires en audio-tours.

direct contact 

levering binnen 24 u

incl. studio en nabewerking

extra optie: audio + video mastering

opdrachtgevers:

voice-over inclusief studio

Uiteraard kom ik bij veel studio’s over de vloer. Maar ook vanuit mijn eigen ProTools-geluidsstudio lever ik audio van topkwaliteit. Zonder bijkomende studiokosten. Meestal binnen 24 uur, vaak dezelfde dag nog. Tegen een meerprijs maak ik ook een eindmix met muziek en/of soundfx. Via plug-ins als SessionLink Pro, Source Connect Standard, etc. kan mijn Neumann direct in jouw geluidstafel worden geplugd met nul kwaliteitsverlies en latency.

direct contact

Als we niet samen in de studio zitten, is een telefoontje vooraf over de gewenste ‘tone of voice’ wel zo efficiënt. Ik lees een stukje voor, net zo lang tot jij tevreden bent. Live-regie via bv. Skype, SourceConnect Now of WhatsApp kan ook. Uiteindelijk klinkt het precies zoals je in je hoofd had. Of beter!

veelzijdig

Voice-acting doe ik al meer dan twintig jaar. Door mijn brede ervaring voor de camera (Het Klokhuis en het Sinterklaasjournaal), actualiteiten, kunst- en cultuurprogramma’s, en gastrollen in TV-series als ONM en GTST) en achter de microfoon beschikt mijn stem over een veelheid aan registers – van jeugdig enthousiasme tot vertrouwenwekkende warmte. Van zakelijke no-nonsense tot gekte.

meedenkend

Een doctoraal Engelse taal- en letterkunde, liedjesschrijverij en een stapeltje reisartikelen en columns maken mij bovendien een betrouwbare meedenker. Ik signaleer inhoudelijke ruis en stilistische of grammaticale uitglijders, en verzin een alternatief waar je bij zit. Ook als het ineens toch korter moet, of beter moet ‘bekken’.

Engelse voice-over

Behalve Nederlandse doe ik ook Engelse voice-overs . Ik ben nu eenmaal anglist, zoals dat heet. Mijn accent is Brits, maar als het moet roer ik er zo een snufje Dutch doorheen. Geloof het of niet, maar soms willen klanten juist een accent dat niet al te Brits of Amerikaans klinkt.

tarieven

Voiceover-tarieven hangen af van veel factoren: lengte, wel/niet op tijdcode, exposure/medium, enz. Bel/mail/app me voor een offerte.

voice-over demo op maat

Nu alleen nog jouw  klant overtuigen? Ik spreek gratis een stukje proeftekst in. Mail me het script, dan bellen we even over de ‘tone of voice’, en even later heb je een mp3-tje in je mail.

interview NRC

Door Maarten Dallinga. Lees het hier.

VoiceNoise

Over taal en het wonderlijke vak van voice-over: VoiceNoise