winkel

Na de storm (2023)

… bevat twaalf songs met o.a. Carel Kraayenhof en Leoni Jansen. Is het een boek? Is het een plaat? Het is een album! Twaalf songs in een fraai vormgegeven hardcover boekwerk met – behalve de songteksten – bij ieder lied een artikel over hoe de tekst en de muziek het ontstaan zijn. Het is dus ook een boek over songwriting. Ieder nummer verwijst via een QR-code naar de online streaming platforms. En ja, ik had ze ook nog op vinyl of cd kunnen laten zetten, want vinyl is hip en oude mensen hebben nog een cd-speler (in hun auto). Maar anno 2023 leek mij dat toch echt alleen maar een dure vorm van nostalgie en een verkwisting van grondstoffen. Het boek is tastbaar genoeg!

Bestellen: bij mij (met handtekening en persoonlijke opdracht!) of bij je lokale boekhandel. Prijs incl. verzending: € 17,45. Uitgever: Rubinstein Publishing BV.

Miljoenen idioten (2013)

Debuut-cd met zestien songs, ook te beluisteren op Spotify. Te bestellen bij mij IN COMBINATIE MET Na de Storm. Totaalprijs incl. verzending: € 25,00

Prins van Oranje (2021)

Een boek (met cd!) voor kinderen vanaf 6 jaar door Dieuwertje Blok en Jeroen Kramer. Kijk voor het boek én video op PRINS VAN ORANJE

…of bestel het boek.

De nieuwe kleren van de keizer (2004)

Hoorspel door Jeroen Kramer, met de stemmen van Kees Prins, Annet Malherbe en Jeroen Kramer. Met liedjes op muziek van Paul Hock en Ronald Schmit. Het eeuwenoude sprookje over de ijdele keizer die door niemand werd tegengesproken maar uiteindelijk door een kind werd ontmaskerd. Door Jeroen Kramer bewerkt tot een spannend en grappig hoorspel voor jong en oud (met liedjes!). Met de stemmen van Jeroen Kramer, Annet Malherbe en Kees Prins. Eindredactie en regie: Kees Prins. Uitgegeven door Rubinstein. Te koop bij Bol.com en te beluisteren op o.a. Storytel.

Daarom is geen reden (2005)

Jeroens gebundelde columns heruitgegeven als boek en e-book

Lust is de enige biologische voorwaarde tot ouderschap – krankzinnig! Waar ouderschap onbaatzuchtigheid en toewijding vraagt, wordt op het toelatingsexamen alleen getoetst of je een zaad- en een eicel bij elkaar kunt krijgen. Dat is natuurlijk vragen om moeilijkheden. Geen wonder dat ieder kind de eerste twintig jaar van zijn of haar leven opgescheept zit met ouders die zich voortdurend afvragen of ze het wel goed doen. Die arme zielen hebben er immers niet voor doorgeleerd.En die kinderen groeien ondertussen maar door: zo hard dat je nauwelijks de kans krijgt om het allemaal te onthouden: de eerste vraagzin; het eerste doelpunt; de eerste machteloze draai om zijn oortjes. Ze verwaaien in de cycloon die Ouderschap heet. In 2005, toen Jeroen Kramer nog ‘in de jonge kinderen zat’, schreef hij het allemaal op in zijn columns voor o.a. Onze Taal en J/M. Het resultaat is een bonte verzameling anekdotes en bespiegelingen die de lezer nog steeds kunnen ontroeren of doen glimlachen.

Een uitstekend kado-idee voor aanstaande of verse vaders en moeders! Hier te bestellen als paperback (€7,90 incl. verzendkosten) of als e-book (€ 6,99)